Coffee Arabica

1753 yılında Linnaeus tarafından tanımlanan arabica türünün ana orjini Etiyopyadır. Catuai, caturra, geisha, bourbon, sarchi gibi alt türleri mevcuttur. Dünya kahve üretiminin 2/3sini oluşturur. Arabica türü robustaya göre daha hassas ve narin yapıdadır. Yetiştiği 600-2000 metre yükseklikte daha fazla oksijen ve temiz havanın yanısıra ağaç tipi iklimin ve dış etkenlerin daha yumuşak olmasını gerektirir. 

Çekirdek Tipleri

Çekirdek tipleri daha oval, uzunca ve düzgün hatlara sahiptir. Yükseklik ve narinlik çekirdeklerin aroma ve lezzet değerlerinin robusta türüne göre daha yüksek seviyelerde olmasını sağlar. Marquise biçimli yapraklar parlak ve koyu yeşil renktedir.

Arabica türünün yetiştiği yerler, toprak yapıları ile birleştiğinde aroma ve lezzet artışının yanısıra fiyat artışına da sebep olur ki, genel hatları ile değerlendiğimizde robustaya göre daha pahalı bir türdür.

En önemli ayrımsa kafein miktarındadır. Robustaya göre neredeyse 2 kat daha az kafein içerir. Ağaçların boyları 1.5 metreyi bulur. Çicek açmasından yaklaşık 9 ay sonra meyveler toplanabilmektedir.

Markalarımız